Nieuws

Digicoin: de Kennis Currency


TILBURG - In de kerstvakantie lanceert het Digilab van de Bibliotheek Midden-Brabant een eigen digitale valuta: de Digicoin. In het Digilab kun je Digicoins verdienen door het maken van opdrachten. Maak bijvoorbeeld een eigen ontwerp voor de 3D printer, een Virtual Reality wereld of een app voor je telefoon. Je kunt ook Digicoins verdienen door je kennis te delen, door andere bezoekers van het Digilab te helpen met de dingen waar jij goed in bent of veel van weet.

De Digicoin is het Digilab's eigen versie van een digitale valuta zoals de bitcoin. Deze valuta wordt gegenereerd door computers, en je kan deze zelf genereren door computerberekeningen en hierin handelen. Deze valuta zijn online ontstaan, en staan los van landen en politiek. De bitcoin is op dit moment in het nieuws vanwege de enorme waardestijging. Deze vorm van valuta gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst. Daarom laten wij kinderen en jongeren hierop speelse wijze kennis mee maken.

Je Digicoins kun je gebruiken om leuke dingen te kopen zoals mooie beeldjes of handige gadgets uit de 3D printer. Net als bij echte valuta, verandert de Digicoin dagelijks van waarde. Dit is te volgen op een teller in het Digilab. De waarde van de Digicoin is gelinkt aan de bezoekersaantallen van het Digilab, dus hoe meer kennis er wordt gedeeld, hoe meer de Digicoin waard wordt!

Het Digilab in de Bibliotheek Tilburg Centrum is in de kerstvakantie geopend op werkdagen van 13.30 tot 17.30 uur (Kerstmis en nieuwjaar gesloten), en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekmb.nl/digilab

|Doorsturen