Nieuws

Discussies over de koers van Europa


TILBURG - In aanloop naar de Europese verkiezingen organiseert Tilburg University twee evenementen. Op maandag 13 mei is er een Hartslagcafé in de Paradox, en op donderdag 16 mei is er een debat op de universiteitscampus.

Vele hete Europese hangijzers zullen de revue passeren, mede ingegeven door alle verkiezingsretoriek en de meest actuele ontwikkelingen. Hoe gaan we om met de grenzen van Europa, immigratie, klimaat, energie, veiligheid, monetair beleid, de bureaucratie en gedeelde wetgeving, het behoud van soevereiniteit van de lidstaten, etc. De voortekenen verraden dat een stevig Euro-sceptisch geluid zal doorklinken in de verkiezingsuitslagen. Betekent dat een uit elkaar drijven van Europa, of onderstreept dat geluid vooral de wens van een andersoortige Europese Unie?

Het Hartslagcafé op maandag 13 mei om 20.00 uur in de Paradox wordt ingeleid door Mathieu Segers. Hij is hoogleraar Eigentijdse Europese geschiedenis en Europese integratie aan de Universiteit Maastricht. Onder meer schreef Segers het bekroonde politieke boek 'Reis naar het continent'. In een paneldiscussie nemen onder leiding van Bob van Soolingen verschillende politieke kleuren deel.

Op donderdag 16 mei is er op de universiteit in de Black Box van het Esplanade-gebouw om 16.00 uur een Engelstalig debat gepland. Onder leiding van Victor Vlam laten aspirant-Europarlementariërs van VVD, CDA, PvdA, Groen Links en CU/SGP zien wat er te kiezen valt en nemen ze elkaar de maat.

Beide evenementen worden georganiseerd door Academic Forum, Tilburg University. Daarbij wordt samengewerkt met bestuurskundevereniging Magister-Juribes en met debatclub Cicero. Iedere geïnteresseerde is welkom. Meer informatie: www.tilburguniversity.edu/academicforum

|Doorsturen

Tilburg in Beeld