Nieuws

Advertorial

Dit weekend: Modelspoor Tilburg

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

Op ontdekkingstocht door de geschiedenis van Spoorzone, de mooiste modeltreinbanen zien en wellicht nog een zakcentje verdienen ook: het kan allemaal op Modelspoor Tilburg, 21 september in de Spoorzone.

De tweede editie van de grootste modelspoorbeurs strijkt dan weer neer in de Wagenmakerij, de imposante hal die tot begin 2011 de hoofdopslagplaats van de voormalige NS-werkplaats was. Organisator Dennis Lavrijssen: “Door het succes van de eerste editie hadden we meteen ontzettend veel zin om een tweede editie van Modelspoor Tilburg te organiseren. De beurs is groter en we hebben meer nadruk gelegd op beleving. Daarnaast komen er dit jaar exposanten uit heel Europa en daar zijn we heel trots op!” Op de beurs zijn de mooiste modelspoorbanen uit binnen- en buitenland te zien, met liefde gemaakt door de talloze hobbyverenigingen die op bezoek komen. Fabrikanten en winkels uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland en Tsjechië verkopen elk denkbaar onderdeel voor de modelspoorhobbyist. Er is een uitgebreide collectie aan treinboeken te koop en ook uitgevers van bekende hobbytijdschriften, bijvoorbeeld Railhobby, maken hun opwachting.

Heb je op zolder nog een doos met modeltreintjes van een grootouder? Of een locomotief waarvan je de herkomst niet weet? Neem ze mee naar Modelspoor Tilburg! Experts van de bekende online veilingsite Catawiki komen modelspooritems taxeren. Ze screenen op herkomst en de waarde, wie weet ga je naar huis met een goed verhaal en een item van waarde.Mensen die meer willen weten over de Spoorzone, kunnen hun hart ophalen: Stadsgidserij Beerens, echte kenners van het gebied, organiseert rondleidingen over het hele terrein. Zo leer je de geschiedenis van de Spoorzone pas echt kennen! Op de beurs is ook een uitgebreide foto-expositie te zien over de voormalige NS-werkplaats én een tentoonstelling over het Bels Lijntje, de bijzondere spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout.

Ook bijzonder: er rijden zaterdag bijzondere gereviseerde stoomlocomotieven heen en weer tussen Den Bosch en Tilburg. Een complete dag uit voor treinliefhebbers dus!

Modelspoor Tilburg
Wagenmakerij, Spoorzone
Zaterdag 21 september 10:00-17:00
Toegang: volwassenen €5, kinderen tot 12 jaar €2,50, 0-4 jaar gratis
www.modelspoortilburg.nl

 

 

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld