Nieuws

Documentaire over Eelco de Gooijer


TILBURG - 't Is goed zo. Dat is de titel van de documentaire, die Jesse van Venrooij maakt over Eelco de Gooijer maakt. Op 23 november 2016 nam Eelco afscheid van het leven door euthanasie. Zijn dood heeft hij niet stilletjes voorbij laten gaan. Zijn laatste maatschappelijke missie was om psychisch lijden meer bespreekbaar te maken in de samenleving. Daarom vroeg hij aan Jesse, die zes jaar eerder een filmportret van hem maakte, om zijn laatste dagen in beeld te brengen, maar ook om te laten zien hoe het zijn naasten zou vergaan na zijn dood.

De documentaire krijgt de titel "'t Is goed zo", waarschijnlijk de laatste woorden die Eelco nog wilde zeggen in het bijzijn van zijn dappere moeder, alhoewel hij niet verder kwam dan "t is... Een film over een grote man met een maatschappelijke missie, maar vooral een intieme film over vriendschap en het loslaten van de mensen die je liefhebt. In de film zien we een groot contrast tussen Eelco die in de media zijn mannetje staat, zelfverzekerd overkomt. Daar tegenover de meest kwetsbare relaties in zijn leven en het afscheid nemen van zijn familie, zijn liefste vriendin en haar zoontje, waar Eelco een bijzondere vriendschap mee had. Ook vanuit het perspectief van haar zoontje zien we Eelco en zijn laatste momenten. Als een jongetje van negen het begrijpt....dan zou iedereen het moeten begrijpen.

Om de eindfase van de documentaire te realiseren is Jesse een crowdfundcampagne gestart. Deze loopt van 20 oktober tot en met 23 november, de sterfdatum van Eelco. Deel jij de missie van Eelco en Jesse om psychisch lijden meer bespreekbaar te maken? Ga hiervoor naar www.cinecrowd.com/eelco

't Is goed zo zal officieel in de week van 22 februari in premiere gaan op Docfeed, documentairefestival in Eindhoven. De documentaire komt tot stand met ondersteuning van BKKC en provincie Noord-Brabant.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld