Nieuws

Droom jonge circusartiesten komt uit

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kinderen van het Tilburgs jeugdcircus Pinilotta treden op zaterdag 27 januari en zondag 4 februari op bij het Winter Wonder circus in Tilburg. Voor de kleine artiesten is dit een droom die uitkomt.

Circusdirecteur Kevin van Geet benaderde hen nadat ze de publieksprijs wonnen bij Circus Got Talent. Iola Töning: "We waren zelf twintig jaar internationaal reizende circusartiesten, nog nooit hebben we meegemaakt dat zulke jonge circustalenten werden uitgenodigd. Dit is echt een heel bijzondere ervaring voor de kinderen, en voor ons."

De kinderen, in de leeftijd van 9 tot 17 jaar, trainen extra hard om de winnende chari vari act naar een nog hoger niveau te tillen. Deze is te zien bij drie voorstellingen: zaterdag 27 januari om 15.00 en 19.00 uur en zondag 4 februari om 15.00 uur.

Drijvende krachten achter de groep kinderen van Circus Pinilotta zijn de professionele circusartiesten Andre Vylehzhanin en Iola Töning. Andre heft vele jaren met het Russisch staatcircus gereisd en deed ervaring op als fakir, clown, paarden cascadeur (Russische kozakken) en met roofdieren en katachtigen. Iola was trapeze artieste, clown en assistent bij verschillende acts.

|Doorsturen