Nieuws

E-step naar Tilburg: primeur in Nederland

Door Petra Jansen

TILBURG - Vanaf 1 november heeft Tilburg een landelijke primeur: als eerste gemeente van Nederland lanceert de stad de e-step.

Dit elektrische vervoersmiddel verovert momenteel diverse Europese steden. Ze voorzien in onder andere Lissabon en Parijs in een snelle, duurzame en betaalbare manier om door de stad te reizen. De komst van de e-step is een samenwerking tussen horecaondernemer Jaap van Ham (o.a. Doloris), Citymarketing Tilburg en Citysteps B.V., verhuurbedrijf van e-steps. De lancering begint met een pilot die loopt tot en met 21 maart en bestaat uit 20 steps met afneembare accu. De maximale snelheid van deze e-steps is 20 kilometer per uur. De initiatiefnemers willen in de toekomst het nieuwe vervoermiddel breder uitrollen. Er wordt gedacht aan 100 tot 200 steps verdeeld over de stad. Er zouden dan ophaal- en inleverpunten moeten komen bij onder andere hotels, onderwijsinstellingen en toeristische attracties in de omgeving van Tilburg. De stepjes komen dus niet - net als in bijvoorbeeld Parijs - zomaar op straat te staan. De pilot bestaat uit een speciaal gecreëerd arrangement gericht op dagjesmensen van binnen én buiten de stad. Een step-route langs een aantal toeristische highlights van de stad, die start en eindigt bij rooftopbar en kunstdoolhof Doloris.

Startschot

Op vrijdag 1 november wordt het eerste e-step arrangement gereden door de initiatiefnemers en stakeholders uit de stad. Zij vertrekken om 11.00 uur om een gedeelte van de route te rijden. Ze geven daarmee het startschot voor de pilot. De e-step arrangementen zijn vanaf vrijdag 1 november te boeken via www.tickettotilburg.com.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld