Nieuws

Eefke als nieuwe jongerenvertegenwoordigers naar VN

Door Peter van Oirschot

UTRECHT - Op 5 november zijn Eefke van de Wouw uit Tilburg en Hajar Yagkoubi uit Helmond verkozen tot de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling en Mensenrechten en Veiligheid.

Hun overwinning werd bekend gemaakt op de Nacht van de VN in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De komende twee jaar hebben Eefke en Hajar de taak om de ideeën van de Nederlandse jongeren over Duurzame Ontwikkeling en Mensenrechten en Veiligheid te verzamelen en deze overtuigend binnen te brengen bij de Verenigde Naties.

De afgelopen acht dagen voerden Eefke en Hajar beide campagne tegen een andere kandidaat voor de functie jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling en de functie Mensenrechten en Veiligheid.

Het verhaal van Eefke: ¿Systemen kunnen veranderen, mensen kunnen veranderen, maar klimaatverandering is onveranderlijk als we nu geen actie ondernemen!¿

Jongeren van 0 t/m 29 jaar uit heel Nederland konden via internet stemmen op hun favoriete kandidaat. Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met o.a. beleidsmakers op VN-toppen zoals de Algemene Vergadering van de VN en de Klimaattop.

De gekozen jongerenvertegenwoordigers blijven twee jaar in functie.

|Doorsturen