Nieuws

Eerste producten Denim 013 voor burgemeester Peter Noordanus

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Burgemeester Peter Noordanus heeft afgelopen woensdag de allereerste producten ontvangen die gemaakt zijn van 013 Denim. Noordanus ontving een spijkertas en een wuifdoekje.

Zowel het wuifdoekje als de de tas spelen een belangrijke rol tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander en zijn vrouw, koningin Maxima, aan Tilburg op 27 april. Noordanus ontving de twee denimproducten uit handen van Philip Boumans, directeur van textielbedrijf Wolkat.

Textielstad Tilburg is de thuisbasis van 013 Denim, een duurzame stof die werelden verbindt, verhalen vertelt en aanzet tot nadenken. 013 Denim wordt voor 50% gemaakt van gerecyclede Tilburgse spijkerbroeken en voor 50% van biologisch katoengaren uit India waar boeren een betere prijs voor krijgen. De spijkerbroeken zijn begin dit jaar ingezameld door zes Tilburgse scholen. 013 Denim staat symbool voor de draden die het beste van het bedrijfsleven, cultuur, onderwijs en burgers in Tilburg met elkaar verbinden.

De tas die Noordanus ontving is ontworpen door de 17-jarige ROC-studente Maud van Irsel uit Tilburg. Mauds tas is in een oplage van 5.000 stuks geproduceerd door textielbedrijf Wolkat en is tijdens Koningsdag voor 10 euro te koop zijn bij het VVV kantoor, de VVV pop-up store (bij het station), Mercure Hotel Tilburg Centrum en bij de stand van 013 Denim op de Heuvel. Wie niet wil wachten tot Koningsdag, kan vanaf zaterdag terecht bij het VVV-kantoor voor een tas van 013 Denim. De wuifdoekjes -echte collectors items- worden tijdens Koningsdag gratis uitgedeeld door de gemeente.

Meer informatie: www.013denim.nl

|Doorsturen