Nieuws

Emmie van Vugt – Ambassadeur van ROC Tilburg

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

foto: Peter van den Kerkhof

Emmie van Vugt van de School voor Mode en Uiterlijke Verzorging is woensdagavond 6 juni uitgeroepen tot Ambassadeur van ROC Tilburg. Op 19 november, de dag van het mbo, vertegenwoordigt zij ROC Tilburg op de Landelijke Ambassadeursverkiezing. Daar wordt een winnaar gekozen die tijdens het studiejaar 2018 – 2019 optreedt als ambassadeur voor het middelbaar beroepsonderwijs .

Vakvrouw
Emmie is 19 jaar en volgt de opleiding Specialist Mode Maatkleding. Emmie is een enthousiaste en gepassioneerde student die het modevak in haar vingers heeft. Op school is zij de kartrekker bij veel modeprojecten. Emmie is een op en top vakvrouw. Zij heeft daarvoor overtuigend het bewijs geleverd tijdens haar stages bij het kostuumatelier van het Nationaal Toneel en bij het exclusieve modelabel ‘L’Ago B’.

Duurzame kleding
Emmie zet zich in voor duurzaam geproduceerde katoen. Volgens Emmie moeten we meer waarderen wat we hebben. “Dat is ook het uitgangspunt van mijn examencollectie. Die heb ik samengesteld van allemaal natuurlijke materialen.” Haar kracht reikt verder. Emmie is creatief, leergierig, kan gedetailleerd kijken, goed luisteren en verbinding maken met anderen.

Droombaan
“Van mijn docenten bij ROC Tilburg heb ik veel geleerd over het vak én over mezelf. Dat laatste vind ik nog belangrijker dan het netjes inzetten van een rits. Zo heb ik ontdekt dat ik het superleuk vind om anderen te helpen. Dat is voor mij een belangrijke reden om verder te studeren aan de docentenopleiding van de kunstacademie. Geweldig als ik dan bij ROC Tilburg stage kan lopen. Daar kijk ik nu al naar uit.

|Doorsturen