Nieuws

Evenement ‘Tussen klooster, Kwetterie en kerk’ in volle gang

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De hele maand september staat de omgeving Oudedijk, Veestraat, Varkensmarkt, Nieuwstraat en Zeeheldenbuurt (wijk Trouwlaan) in het teken van een veelzijdig cultureel evenement. De organisatie hiervan is in handen van Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten.

Op 1 september verscheen het boek Tussen klooster, Kwetterie en kerk van Berry van Oudheusden en er waren reeds wandelingen langs zeldzame bomen in dit stadsgebied. In het stadspark Oudedijk kunt u tot het einde van de maand een expositie bezoeken over de honden die in dit park worden uitgelaten. Tegen de bouwhekken op de Oudedijk bevindt zich een meterslange expositie over het vroegere onderwijs in deze omgeving. Op 16, 23 en 26 september bent u nog van harte welkom in het kloostermuseum van de Zusters van Liefde.

Slotweekend

Het gratis te bezoeken evenement wordt in het weekend van 29 en 30 september afgesloten met een spectaculair programma. Dan vormen het verleden en het heden van de wijk, bewonersverhalen en bijzondere plekken het uitgangspunt voor dans, muziek, zang, theater, rondleidingen en ontmoetingen bij bewoners thuis. Volgende week vindt u in de Tilburgse Koerier een complete pagina omtrent dit slotweekend.

Het boek Tussen klooster, Kwetterie en kerk is voor 10 euro verkrijgbaar bij Gianotten Mutsaers (Emmapassage), Livius de Zevensprong (Nieuwlandstraat), Bruna (Westermarkt) en het Zuiderkwartier (Wassenaerlaan). Ga voor data, reserveringen en meer informatie naar www.stichtingstraat.nl

|Doorsturen