Nieuws

Veel nieuw werk te zien van 16 juni tot en met 3 september in Duvelhok

Expositie popartkunstenaar Luc Verschuuren

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Duvelhok bestaat op de kop af één jaar en viert dat met een kleurrijke expositie met werk van Luc Verschuuren.

Van 16 juni tot en met 3 september zal er veel nieuw werk te zien zijn van de popartkunstenaar die werkt in de traditie van Andy Warhol en Roy Lichtenstein, maar zich ook laat inspireren door striptekenaars als Hergé en Alex Raymond. Verschuuren heeft voor deze gelegenheid een speciale sofa ontworpen, voor Social Sofa, die tijdens de opening van de expositie zal worden onthuld.

Wie de werken van Luc Verschuuren ziet, waant zich in een stripverhaal van flinke afmetingen waarbij zelf het verhaal verzonnen kan worden. Zijn voorliefde voor de strip als uitdrukkingsvorm dankt hij aan zijn verblijf in België, waar hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. België, volgens Verschuuren een surrealistisch land, is steeds blijven fungeren als zijn grootste inspiratiebron.

Buiten het schilderen heeft Verschuuren zich ook altijd beziggehouden met het stripverhaal. Zo maakt hij al decennia lang een Tilburgse actualiteitsstrip met in de hoofdrol Kees Kruik. De laatste 2,5 jaar verschijnt Kees Kruik wekelijks in de Tilburgse Koerier. Speciaal voor het eenjarig jubileum heeft Verschuuren voor Duvelhok een vierluik geschilderd van Kees Kruik. Ook heeft hij een popart-etiket ontworpen voor de wijncollectie van Duvelhok.

De expositie van Luc Verschuuren in Duvelhok, St. Josephstraat 133 in Tilburg, loopt van 16 juni tot en met 3 september. Ga voor openingstijden naar www.duvelhok.com Meer informatie over de kunstenaar vind je op www.lucverschuuren.nl

|Doorsturen