Nieuws

Extra bussen voor Decibel en Dancetour

Door Silvester Klaasman

Tilburg - Op 16, 17 en 18 augustus vindt het Decibel Outdoor festival plaats op het festivalterrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Om het verkeer en de drukte in goede banen te leiden, vervallen er tijdelijk bushaltes en rijden de bussen van Arriva een aangepaste route. De reguliere OV-bussen (lijnen 142 en 143) stoppen niet bij het festivalterrein.

Op zondag 18 augustus vindt Dancetour Tilburg plaats in het Leijpark in Tilburg. Arriva zet speciale pendelbussen in om bezoekers naar het festival te brengen.

Omleidingen Beekse Bergen vanwege Decibel Outdoor

Vanwege Decibel Outdoor rijden de reguliere OV-bussen een omleiding. Op vrijdag 16 augustus vervallen alle haltes rondom o.a. Beekse Bergen (Speelland, Safaripark en Kommerstraat). Festivalbezoekers kunnen gebruikmaken van de pendelbussen die vertrekken vanaf de Burgemeester Brokxlaan. Deze pendelbussen worden niet door Arriva verzorgd. Bezoekers van Safaripark en Speelland Beekse Bergen kunnen op 17, 18 en 19 augustus gebruikmaken van lijn 143 en uitstappen bij halte Speelland. Halte Safaripark en Halte Kommerstraat vervallen.

Pendelbussen voor festivalgangers Dancetour

Vanwege Dancetour rijden er pendelbussen vanaf station Tilburg naar het festivalterrein. Deze bussen vertrekken vanaf Station Tilburg (perron A) en rijden naar de halte Prof. v. Buchemlaan en weer terug. De vertreklocatie van de pendelbussen is met borden aangegeven. De pendelbussen rijden tussen 12.30 en 16.00 uur en tussen 19.00 en 23.30 uur. Tussen 16.00 tot 19.00 uur kunnen bezoekers gebruikmaken van de reguliere lijn 143. Let op: Halte Prof. v. Buchemlaan vervalt dan vanwege de gewijzigde route van de lijn 143 vanwege Decibel. De dichtstbijzijnde halte is Wethouder Baggermanlaan.

|Doorsturen