Nieuws

Feest: Muziekids Studio drie jaar

Door Petra Jansen

TILBURG - De Guus Meeuwis Muziekids Studio op locatie ETZ Elisabeth bestaat drie jaar. Dat werd zaterdagmiddag 20 mei gevierd met een gezellig feestje. Uiteraard was naamgever Guus Meeuwis van de partij.

De bijeenkomst werd in de aula van het ziekenhuis geopend met een swingend optreden van blaaskapel De Feestbende uit Cromvoirt. Nadat Monica Tijding van de landelijke stichting Muziekids alle gasten welkom had geheten, trokken de feestvierders naar de Muziekids Studio. Daar speelde Guus Meeuwis 'Het is een nacht' met de aanwezige kinderen. Met kinderchampagne werd getoost op het driejarig bestaan.

De festiviteiten werden daarna voortgezet in de aula, waar Guus Meeuwis door beschermvrouw Laura Fygi werd benoemd tot landelijk ambassadeur van Muziekids. Meeuwis is trots op 'zijn' Studio in Tilburg, maar hoopt dat er nog veel studio's in andere ziekenhuizen worden geopend. Daar gaat hij zich samen met initiatiefnemer Robbert de Vos voor inzetten.

Een ander hoogtepunt van de middag was de lancering van het Muziekids Magazine, waarvan het eerste exemplaar aan Guus Meeuwis werd overhandigd. Daarna was het tijd voor cadeautjes. Stichting 'Boek winst' doneerde 3000 euro aan Muziekids, de opbrengt van de verkoop van gebruikte boeken in het ziekenhuis. Ook de kinderen van de Mytylschool hadden via activiteiten een mooi bedrag ingezameld voor de Studio. De Feestbende verraste de studioleiders John Verbunt en Cristel van der Bruggen met enkele nieuwe instrumenten, waaronder een drumstel, een mengpaneel en gitaren. Voor het swingend slotakkoord zorgde Doctors DeLay, een band met specialisten en huisartsen. Met zanger-gitarist Jacob Caron op de voorgrond werden enkele popklassiekers vertolkt.

|Doorsturen