Nieuws

Feestelijk symposium stichting Verhalis

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Stichting Verhalis bestaat 10 jaar en organiseert in dat verband op dinsdag 29 mei het symposium Van struikelsteen tot stadsafari-levensverhalen in de openbare ruimte. Het symposium vindt plaats in de NWE Vorst, Willem II-straat 49 in Tilburg, en duurt van 13.00-18.00 uur. Een aantal inspirerende sprekers neemt de deelnemers mee in de wereld van levensverhalen en de openbare ruimte. Later in de middag laten Carine van Vugt en Jeroen Neus hun favoriete fragmenten zien uit 10 jaar Verhalis en filmfragmenten die hen inspireren in hun werk. In dit gesprek à la Zomergasten is filmjournalist Meike van Zandvoort de gids.

 

In 2018 bestaat de Stichting Verhalis tien jaar. Verhalis brengt levensverhalen van gewone mensen in beeld. Zo legt Verhalis de geschiedenis vast en geeft haar een persoonlijk gezicht. In de afgelopen jaren hebben filmmakers Jeroen Neus en Carine van Vugt inspirerende (levens)verhalen verzameld en nieuwe, creatieve wegen gevonden om deze te vertellen. Ze leggen de verhalen vast in een onmiskenbare eigen stijl, met betrokkenheid, aandacht, artistieke kwaliteit en vakmanschap. Het doel is om verhalen voor een zo groot mogelijk publiek zichtbaar te maken zodat het onvertelde verleden ontsloten wordt. Verhalis werkt graag buiten de gebaande paden. De traditionele afbakening tussen de sectoren kunst, erfgoed en educatie bestaan niet voor de projecten van Verhalis.

 

Alle informatie is te vinden op website www.verhalis.nl Hier kan men zich ook aanmelden voor het symposium. Vragen hierover? Bel of mail Thomas Heesters, thomasheesters@gmail.com, tel. 06-23681412.

|Doorsturen