Nieuws

Fientje Hoogstad sluit laatste Cultureel Café af


TILBURG - De laatste aflevering van Cultureel Café Tilburg wordt op zondag 25 november afgesloten door operazangeres Josephina Hoogstad, zeg maar ‘Fientje uit de Schilderswijk’. Zij studeerde in Tilburg, won in 2017 de Jacques de Leeuwprijs en maakte een verpletterende indruk tijdens de viering van het tienjarig bestaan van het Cultureel Café. Een absoluut hoogtepunt in de historie van Cultureel Café Tilburg.

Tijdens de laatste aflevering van Cultureel Café Tilburg komen alle huidige redactieleden op het podium in Cinecitta en de ex-presentators Frank van Pamelen, Toine van Corven en Esther Porcelijn. Het programma duurt van 12.00 tot 14.30 uur. De toegang is gratis.

Frank van Pamelen praat zondag met eigenaar Paul Vermee van Cinecitta, Jasper Mikkers met de bioloog Thijs Caspers en Nol van Trier met scenarioschrijver Rudi Brekelmans, die druk bezig is met een nieuwe film. Toine van Corven interviewt Esther Porcelijn, die zelf aandacht besteedt aan een bijzonder Tilburgs kunstproject, waarin een Rotterdamse straatkrantverkoper centraal staat. Rianne Weideveld blikt met Roel Sloot terug op een filmpje dat hij ooit in het Cultureel café vertoonde en Ruud Erich geeft de trouwe bezoekers de kans om nu eindelijk ook eens iets te zeggen. Frans de Laat heeft een gesprek met gitarist Bram te Kamp en zangeres Lisette van den Berg van Scarlet Stories. Zij maken atmosferische progressieve muziek en treden twee keer op. Ook Jace van de Ven, jarenlang vaste columnist van het Cultureel Café, komt nog een keer op het podium. Jan Zobel praat de zaak aan elkaar en introduceert zangeres Josephina Hoogstad, die de laatste aflevering van het Cultureel Café in Cinecitta aan de Willem II-straat afsluit.

|Doorsturen