Nieuws

Fietsenstalling Heuvel hele nacht open

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De fietsenstalling Heuvel blijft vanaf 3 augustus open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht. De stalling is voortaan geopend van donderdagochtend 07.30 tot zondagnacht om 04.30 uur.

Nu staan horecamedewerkers en de laatste stappers nog geregeld voor een dichte deur. De gemeente wil hen tegemoet komen en de overlast van geparkeerde fietsen aanpakken. Daarom gaat de stalling langer open. De ruimere openingstijden zijn de eerste van een reeks maatregelen om de hinder van geparkeerde fietsen rond de Korte Heuvel tegen te gaan.

Niet iedere fietser weet van het bestaan van de fietsenstalling. Ook is niet bij iedereen bekend dat het stallen van je fiets gratis is. Vanaf de TOP-week (voorheen TIK) van 20 tot 24 augustus zet de gemeente op stapavonden 'parkeercoaches' in. Die verwijzen fietsers naar de gratis stallingen. Eerder is dit gedaan op het Pieter Vreedeplein. Zo kunnen ook nieuwe studenten kennismaken met de gratis stallingen.

De Tilburgse binnenstad krijgt vanaf het najaar meer stallingsplekken voor fietsen. Er komen extra vakken waar fietsers maximaal een uur hun fiets kunnen neerzetten. Nu gaat al 50 procent van de bezoekers op de fiets naar het centrum. Het college wil dat aantal verhogen. De extra fietsvakken komen bij een aantal zogenoemde hotspots. De gemeente bepaalt in september waar en hoeveel vakken extra in de binnenstad komen. Dit gebeurt in overleg met de winkeliersverenigingen en bewoners.

|Doorsturen