Nieuws

Foodcafé nieuw in LocHal

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op dinsdag 12 maart vindt de eerste editie plaats van het Foodcafé, een initiatief van het Foodlab en Bureau Ver(?)antwoord in het kader van het platform 013FOOD. Het wordt gehouden in het Stadscafé van De Bibliotheek LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan 1000.

In dit eerste Foodcafé is de korte keten het centrale thema. Waarom kopen we onze yoghurt, tomaten en aardappelen niet direct bij de boer zelf? Dat lijkt logisch en toch doen we het niet altijd. Op dinsdag 12 maart wordt gesproken met Corné van Roessel van Boerderij de Walhoeve. Met zijn winkel en betrokkenheid bij Goei Eete Tilburg laat hij zien dat het wel degelijk mogelijk is de weg van ons voedsel van producent naar consument korter te maken.

Kom je ook meepraten? Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Entree: 5 euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via foodlab@bibliotheekmb.nl

Het programma ziet er als volgt uit: 18.00-18.30: inloop; 18.30 Food Knowtjes: laatste actualiteiten rondom voedsel; 18.45-19.30: Corné van Roessel van Boerderij de Walhoeve; 19.30-20.30: napraten onder begeleiding van Jan Vugts.

|Doorsturen