Nieuws

Gelijke kansen voor alle kinderen in de stad? Laat je hartenkreet horen.

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Tilburg – Op 14 maart vindt er een onderwijsdebat plaats met als thema ‘Gelijke kansen voor alle kinderen in de stad’. In deze politieke arena komen verschillende uitdagingen aan bod. Met interactie vanuit het publiek, die met rode, groene en gele kaarten haar genoegen of ongenoegen kan uiten, belooft het een energieke bijeenkomst te worden.

Met het zicht op de verkiezingen is dit een goed moment om te weten te komen hoe de politieke partijen in Tilburg denken over goed onderwijs.

De debaters krijgen meerdere uitdagingen voorgeschoteld. Krijgt het onderwijs ruimte om zich te positioneren als ontmoetingsplek in de wijk en daarmee de sociale cohesie te bevorderen en breed bij te dragen aan opvoed- en opgroeivraagstukken? Hoe draagt de politiek bij aan passende en multifunctionele huisvesting? Hoe kunnen we in Tilburg onderwijs realiseren met een breed aanbod aan activiteiten op het gebied van cultuur, sport, natuur, milieu, wetenschap en technologie en gebruik te maken van Tilburgse voorzieningen als musea, parken, evenementen en bedrijven? Wat moet er gebeuren, zodat leerkrachten kunnen doen waar ze goed in zijn? En hoe zorgen we voor een sluitende aanpak in de jeugdzorg en ondersteuning van gezinnen, waardoor kinderen en ouders hun zorgen niet meebrengen naar school?
In de slotronde kunnen mensen uit de zaal hun hartenkreet laten horen.

Het debat is georganiseerd door T-Primair en wordt geleid door Richard Engelfriet. De volgende politieke partijen staan in de arena: D66, CDA, Groen Links, Lijst Smolders, 50Plus, SP.
Het verkiezingsdebat vindt plaats op 14 maart van 18.30 tot 21.00 uur in het Ontdekstation 013, Spoorzone Hal 79, Burgemeester Brokxlaan 20, Tilburg. Het debat is voor iedereen vrij toegankelijk. Aanmelden kan via: https://www.ontwikkelacademie.nu/workshops/2018-03-14-verkiezingsdebat

|Doorsturen