Nieuws

Gescheiden en positief opvoeden

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op 2 oktober a.s. start bij het Instituut voor Maatschappelijk Werk (IMW) weer een nieuwe groep voor de training Gescheiden en positief opvoeden.

Deze training is bedoeld voor ouders die na een scheiding veel stress of woede ervaren en hier niet goed mee kunnen omgaan. U leert nieuwe manieren om uw kind(eren) en uzelf te beschermen tegen negatieve effecten van een scheiding.

Samen met andere ouders oefent u vaardigheden die kunnen helpen in het omgaan met dagelijkse vragen en moeilijkheden die u tegenkomt in het proces van scheiden. U leert omgaan met stress, boosheid en verandering. Daarnaast leert u hoe u ruzies kunt voorkomen of kunt oplossen. En hoe u beter met uw 'collega-ouder' kunt communiceren in het belang van uw kind(eren).

De training bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten, van 18.30 tot 20.30 uur. De intake vindt plaats op 25 september. Er kan maar één van beide collega-ouders aan de training deelnemen. De training is gratis, er wordt alleen een bijdrage van 20 euro gevraagd voor materiaalkosten.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact op met de afdeling Kinderen en scheiden, , tel. 013-5952828, of de afdeling Trainingen, tel. 013-5839510. Of stuur een mail naar info@kinderenenscheiden.nl. U kunt zich ook aanmelden via website www.imwtilburg.nl. Aanmelden kan tot en met 11 september.

|Doorsturen