Nieuws

Geschiedenis van AaBe Fabriek

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Sinds enige tijd is er in AaBe Fabriek een expositie, waarbij de geschiedenis van AaBe Fabriek centraal staat. Wat begon als een tijdelijke expositie, is uitgegroeid tot een permanente expositie en tevens een ontmoetingsplek voor oud-AaBe’ers.

In de grote vitrinekasten in het winkelcentrum wordt materiaal geëxposeerd van de vroegere textielfabriek. AaBe Textiles directeur Jan Willem Bloemen (op de foto rechts) heeft het grootste gedeelte van de inrichting verzorgd en zijn materialen uitgeleend. Daarnaast heeft het Textielmuseum in Tilburg foto- en tekstmateriaal geleverd. Er zijn ook onderdelen uit privécollecties afkomstig. Sommige bijzondere items zijn nog nooit eerder geëxposeerd.

Oud-AaBe’ers worden opgeroepen om attributen beschikbaar te stellen, zodat deze (tijdelijk) toegevoegd kunnen worden aan de expositie. Zij kunnen hiervoor mailen naar Marketing.NL@cbre.com.

U kunt een bezoek aan de expositie combineren met een bezoek aan één onze vele winkels of het doen van uw dagelijkse boodschappen. De AaBe Fabriek is zeven dagen per week geopend. Meer informatie: www.aabefabriek.nl

|Doorsturen