Nieuws

Gin Gezeik wint DorpsQuiz Berkel-Enschot Heukelom

Door Joost de Beer

BERKEL-ENSCHOT - Kwartetten, macrameeën, pallets-race, een geurproef, varkensruggen tellen en je verkleden als superheld. Ook de derde editie van de DorpsQuiz, was zo onvoorspelbaar als wat.

Maar liefst 101 teams hebben er afgelopen vrijdagavond een hele klus aan gehad om alle vragen, opdrachten, en puzzels voor 22.00 uur in te leveren. En daarna door naar de feesttent aan De Kraan om met z'n allen te wachten op de ontknoping: Gin Gezeik won het van de winnaar van 2016, Doeltreffend, en Broekies & Co pakte de derde plaats.

Van de 2500 deelnemers kwamen er naar schatting 1700 vol verhalen en nieuwsgierig naar hun resultaat naar Kraanpoptent. Dat resulteerde in een dampende, dansende en vrolijke mensenmassa in een stampvolle tent.

De wisseltrofee 'Wijzer' is niet zo gemakkelijk te winnen. In totaal negen categorieën vragen en opdrachten en maar viereneenhalf uur tijd om alles op te lossen. Dacht je dat je alles vanuit je luie stoel kunt Googelen? Vergeet het maar. Eropuit moest je. Al fietsend door het dorp om punten te scoren met de doe-opdrachten. Zo werd er heel wat afgeteld bij het gezondheidscentrum. Op het Wilhelminaplantsoen lag het wedstrijdveld voor een snelheids-en behendigheidsoefening met pallets. Kon je ervaren dat een 3-d bril je niet helpt om de Scrabble-score bij de opticien uit te rekenen en dat de opdracht bij het hotel er eentje was met een luchtje. Extra punten scoorde je door je zelf geknoopte hangpotje te versieren met een plantje en bij de geheime opdracht werd je technisch inzicht zwaar op de proef gesteld bij het in elkaar zetten van een stoffen kledingkast.

Voor Gin Gezeik nu dus de eer om te genieten van de titel 'slimste team van Berkel-Enschot en Heukelom'. Voor alle bijna 2500 deelnemers nagenieten van een leuke avond en gezellig feest en uitzien naar de vierde editie.

Tekst: Ellen van Slooten

|Doorsturen