Nieuws

Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk organiseren belastingen samen

Door Peter van Oirschot

GOIRLE - De gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk (GHO) hebben gezamenlijk een contract afgesloten met Tog Nederland voor de gemeentelijke belastingen, waaronder ook de onroerende zaakbelastingen. Door samen te werken vergroten de gemeenten hun slagkracht en de kwaliteit van de dienstverlening. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de GHO samenwerking. Samen de belastingen op dezelfde manier te organiseren heeft veel voordelen. De gemeenten werken met dezelfde systemen en beleid en processen worden op elkaar afgestemd. Zo is bijvoorbeeld onderlinge vervangbaarheid van medewerkers makkelijker te organiseren.

Met de samenwerking bundelen de GHO-gemeenten hun krachten en wisselen ze expertise uit. Dit komt de kwaliteit van de dienstverlening ten goede. Bovendien wordt het voor de inwoners van Oisterwijk en Hilvarenbeek ook overzichtelijker omdat er gebruik gemaakt wordt van één aanslagbiljet voor een aantal gemeentelijke belastingen terwijl voorheen aanslagen van 3 of 4 verschillende instanties op de mat vielen. In Goirle is dit al het geval. Iedere gemeente zal afzonderlijk haar inwoners informeren over de wijzigingen en wat dat voor hen betekent.

De gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk werken intensief samen. Daarvoor is een proces gekozen van organische groei. Stap voor stap geven ze samen inhoud aan de uitvoering van steeds meer gemeentelijke taken. De eerste resultaten van deze unieke aanpak worden zichtbaar. De samenwerking verloopt naar volle tevredenheid van de drie gemeentebesturen.

|Doorsturen