Nieuws

Gratis drinkwater tappen in wijkcentra en jongerencentrum


Voortaan kun je in de wijkcentra Zuiderkwartier, De Poorten, Het Kruispunt en De Ypelaer en jongerencentrum V39 gratis drinkwater tappen. In de aanstaande 'Week van Ons Water', die duurt van 12 tot en met 21 mei, worden hiervoor speciale watertaps geopend. Het is een initiatief van ContourdeTwern, R-Newt en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) van de gemeente Tilburg.

Tilburg is sinds 2013 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht. Samen met onder meer scholen, sportverenigingen, bedrijven en instellingen wordt gestreefd naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. Ook in de Tilburgse wijkcentra is steeds meer aandacht voor gezond eten en drinken. Met deze vijf watertappunten bieden ContourdeTwern en R-Newt een lekker, gezond en gratis alternatief voor bijvoorbeeld frisdranken die vol met suikers zitten.

Op alle locaties is deze week extra aandacht voor water. Zo staat de ouderkind-activiteit in het Zuiderkwartier op woensdagmiddag geheel in het teken van water. Ook bij het Kindereiland in West, de Poortenkids in Oud-Noord en het Kidsparadijs in Noord wordt aandacht besteed aan water. Daarnaast kunnen kinderen met een kleurplatenwedstrijd kaartjes winnen voor het zwembad.

Selfie-actie
Er is nog een actie om zwembadkaartjes te winnen. Maak een originele selfie-foto van jezelf bij een nieuw watertappunt en upload je foto op social media met #waterjeweettoch en #jogg of stuur 'm naar communicatie@contourdetwern.nl. Je maakt dan kans op twee gratis kaartjes voor het zwembad!

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld