Nieuws

Hanne van Aart geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Loon op Zand


LOON OP ZAND - Loon op Zand heeft een nieuwe burgemeester. Op maandag 20 november is Hanne van Aart als jongste burgemeester van Nederland geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering. Ze volgt Wim Luijendijk op, die na 9 jaar het burgemeesterschap neerlegt.

Frank van Wel, voorzitter van de voormalige vertrouwenscommissie, sprak haar toe met lovende woorden: "Met jouw enthousiasme en ambitie ben je in staat om anderen mee te nemen in jouw bevlogenheid. Je legt verbinding op alle niveaus en slaat een brug naar de inwoners van onze gemeente."

Volgens traditie kreeg Hanne van Aart de rode lantaarn overhandigd van burgemeester Joris Bengevoord van de gemeente Winterswijk. Hij ging haar voor als jongste burgemeester van het land. Met de overdracht van de lantaarn 'verhuist' de titel van jongste burgemeester van Gelderland naar Brabant. Burgemeester Van Aart gaat de komende periode zoveel mogelijk de gemeente in. "Ik kijk ernaar uit om de gemeente en haar inwoners te leren kennen en de tijd te nemen voor ontmoeting."

Hanne van Aart komt uit Vlijmen, studeerde organisatiewetenschappen in Utrecht en kwam daarna al snel terecht in de Heusdense politiek. Eerst als raadslid en sinds 2014 als wethouder.

|Doorsturen