Nieuws

Hap Stap Festival meer dan eten en drinken

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Nog een paar dagen en het is weer zover. In het Pinksterweekend 2, 3, 4 en 5 juni vindt in de Interpolistuin de 22e editie plaats van het Hap Stap Festival.

Tijdens Hap Stap, dat gemiddeld zo'n 30.000 bezoekers trekt, kun je kennismaken met gevestigde restaurants en eetcafe's zoals Gember en Sereh, Te Koop in Tilburg en Polly Maggoo, maar ook kennismaken met nieuwelingen als Bistro St. Sjaak en Karakter. Voor elke fijnproever is wel wat naar de zin. Wat bijvoorbeeld te denken van Zeeuwse oester met vinaigrette van dasi en yuzu (Te Koop in Tilburg) of Oma's monchoutaartje met een gel van bloedsinaasappel en roze eiwitschuim (Karakter)? De goedkoopste gerechtjes zijn 2,50; de duurste 7,50.

Maar Hap Stap is meer dan eten, drinken en bijkletsen met bekenden. Er is een uitgebreid entertainmentprogramma vol met spetterende acts. Ook zijn er twee themamiddagen.

Zondagmiddag 4 juni staat in het teken van de mystieke wereld van 1001 Nacht en verandert de Interpolistuin in "De Verboden Stad". Een magische Fakir vermaakt u met balletje balletje en speelkaarten terwijl Jasmine u voorziet van een prachtige Henna-tattoo. Heren kunnen zich ondertussen mooi laten maken bij The Barber.

Chillen in Oosterse sferen kan bij de ShiSha Lounge waar u onder het genot van een hapje en drankje terwijl u kijkt naar een prachtige buikdanseres.

Op maandag 5 juni staan de kleinste bezoekers centraal tijdens de Sterre-kindermiddag. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Sterre Kinderopvang, unieke kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang in Tilburg en Rijen. Er zijn houten spelletjes, een blote-voetenpad, knutseltafels en te gekke acts. Zoals elk jaar kunnen kinderen geschminkt worden en is ook mevrouw Zingzang weer van de partij voor een muzikale en theatrale noot.

|Doorsturen