Nieuws

Heropening waterproductiebedrijf Tilburg


TILBURG - Op woensdag 17 mei openen burgemeester Peter Noordanus en algemeen directeur G. van Nuland van Brabant Water het gerenoveerde waterproductiebedrijf inclusief een centrale onthardingsinstallatie aan de Gilzerbaan 425 in Tilburg. Dit waterproductiebedrijf levert aan ongeveer een kwart miljoen inwoners in de regio Tilburg zacht drinkwater.

Het waterbedrijf aan de Gilzerbaan in Tilburg speelt al sinds 1898 een belangrijke rol in de drinkwatervoorziening in de regio Tilburg. Niet alleen de gemeente Tilburg krijgt het drinkwater vanaf deze locatie, ook de gemeenten Goirle, Loon op Zand en regelmatig Dongen en Gilze Rijen worden geheel of gedeeltelijk vanuit dit waterproductiebedrijf voorzien van drinkwater. Brabant Water werkt continu aan de kwaliteit van het drinkwater. Voor nu en in de toekomst. Daarom renoveert het drinkwaterbedrijf waterproductiebedrijven en bouwt ze -waar nodig- extra onthardingsinstallaties. Zo ook in Tilburg.

Met het in gebruik nemen van de nieuwe onthardingsinstallatie is het water in de regio zachter geworden. En dat biedt voordelen. Zachter water bevat minder kalk. En minder kalk betekent minder kalkaanslag. Het belangrijkste voordeel van minder kalk is dat er minder zeep, was- en schoonmaakmiddelen nodig zijn. Dat scheelt de klant in zijn portemonnee en de belasting op het milieu is zo ook kleiner.

Op 21 mei opent Brabant Water eenmalig haar deuren voor het publiek. Van 10.00-16.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de wereld van drinkwater. Zij kunnen zien waar hun drinkwater vandaag komt en hoe het komt dat het 24/7 uit de kraan stroomt. Tijdens de open dag laat men zien hoe het water zachter wordt gemaakt en is bovengronds te zien hoe de leidingen ondergronds schoongemaakt en onderhouden worden.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld