Nieuws

Advertorial

Het Laar start met oriëntatiebanen in de zorg.

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

“Met de oriëntatiebaan zie je of de zorg bij je past.”

Zorg draait om mensen. Daarom zet het Het Laar de mensen centraal in een nieuwe campagne, getiteld ‘Jij maakt het mogelijk’. Met deze campagne verwacht Het Laar meer mensen warm te maken voor een baan in de ouderenzorg. Centraal in de campagne staan de bijzondere momenten die bewoners van Het Laar beleven dankzij de medewerkers. Van het zangkoor dat op tournee gaat of het uitgeven van een dichtbundel door bewoners tot een heuse vogelshow op dierendag: medewerkers van Het Laar maken het mogelijk.

Zelf ervaren met de oriëntatiebaan
Om meer mensen kennis te laten maken met werken in de ouderenzorg, biedt Het Laar de oriëntatiebaan: een betaalde periode van drie maanden om te oriënteren op een baan in de (ouderen)zorg. Geïnteresseerden kunnen drie maanden lang ervaren hoe het is om bij Het Laar te werken. Tijdens deze periode werken zij 24 uur per week bij Het Laar, onder professionele begeleiding van ervaren collega’s.

“Ouderenzorg kies je met je hart”, zegt Ingrid van Huijkelom, Raad van Bestuur Het Laar. “Die keuze, dat enthousiasme, koesteren wij graag. Daarom geven wij onze collega’s alle ruimte om zelf het verschil in het leven van onze bewoners te maken. Zij maken het mogelijk. Geen idee is te gek. Als het onze bewoners gelukkiger maakt, zorgen wij dat het gebeurt. Dat is vrij uniek, je moet het echt ervaren voordat je kunt zeggen of werken bij Het Laar bij je past. Daarom bieden we de oriëntatiebaan aan. Dit is een unieke manier om, terwijl je al salaris ontvangt, drie maanden te ervaren of werken bij Het Laar bij je past.”

Campagne
Vanaf 14 mei is de campagne van Het Laar te beleven in Tilburg. Op de website www.jijmaakthetmogelijk.nl zijn bijzondere verhalen van medewerkers en bewoners te lezen. Ook is daar meer informatie te vinden over de oriëntatiebaan en de verschillende vacatures binnen Het Laar.

Over Het Laar
Het Laar is een stijlvolle woonzorgorganisatie. Alle vormen van zorg zijn beschikbaar, van een lichte steun in de rug tot en met intensieve verpleging en behandeling. Ook biedt Het Laar thuiszorg. We helpen ouderen zo te leven zoals ze dat zelf willen. Natuurlijk krijgen onze bewoners de beste verzorging en verpleging. Dat is de basis. Maar we zetten graag een stap of twee extra. Het Laar heeft veel aandacht voor dingen die het leven echt verrijken. Het Laar bruist: er is veel te beleven. Voor meer informatie over wonen en zorg: www.hetlaar.nl

 

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld