Lezersacties

Het meisje dat de maan dronk

Door Caroline van de Oetelaar

Onlangs verscheen het kinderboek 'Het meisje dat de maan dronk' van Kelly Barnhill. De Tilburgse Koerier mag 3 exemplaren weggeven.

`Er zit magie in sterrenlicht. Dat is algemeen bekend. Maanlicht is een heel ander verhaal. Maanlicht IS magie.'

Elk jaar laten de dorpelingen een baby achter als offer voor de heks in het woud. Niemand weet dat Xan, de gevreesde heks, de achtergelaten kinderen juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud brengt. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna's magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt. Zij weten niet dat Xan en Luna hun magie goed gebruiken en dat het echte kwaad veel dichterbij is. Het boek is voor kinderen vanaf 9 jaar. Het is verschenen bij Uitgeverij Leopold en is verkrijgbaar voor € 16,99. ISBN 978 90 258 7446 9.

Lezersactie

Kans maken op een exemplaar van dit kinderboek? Stuur dan uiterlijk zondag 9 december een mailtje naar lezers@tilburgsekoerier.nl met daarin je naam en adresgegevens. Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht.

|Doorsturen