Nieuws

Highland Edition-Obstacle Run

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt de Highland Edition-Obstacle Run plaats aan de Bleukweg in Tilburg.

Tijdens deze Highland Edition-Obstacle Run is van alles te beleven voor deelnemers en bezoekers, jong en oud. Deze obstaclerun staat helemaal in het teken van de Schotse highlands. Beide dagen wordt naast de run het NK Highland Games (Sterkste Man van Nederland) gehouden.

Belangrijk bij een 'obstacle run' is dat er veel uitdaging in het parcours zit, maar ook dat iedereen van jong tot oud kan deelnemen. Als de highlanders in juni in Tilburg neerstrijken krijg je de kans om je te meten met de Schotse clan's. Lekker bikkelen en vooral veel plezier maken. Dat weekend zullen 1500 deelnemers het parcours van 12 km met 37 gebouwde hindernissen bedwingen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau de uitdaging over 6, 12, 18, 24 of 30 km aangaan. Ieder half uur start een clan met de run. De deelnemers kruipen door modder, klimmen over hindernissen en overwinnen angsten voor hoogte en kleine en donkere ruimtes.

Op 16 juni 's middags kunnen teams van 5 deelnemers strijden voor de titel 'Beste Clan of the 2018 Gathering'. Op 17 juni, vaderdag, zullen families het 3 of 6 km lange parcours proberen te overwinnen. Gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar zullen over Urguhart Castle klimmen, aan de Waterswing hangen en door de mud trenches kruipen. Mensen die nog willen deelnemen aan één van de runs kunnen zich nog inschrijven via www.obstacleworld.nl

Op het evenemententerrein kunnen de kleintjes spelen in de 'Picnic Kids area' met springkussen, kleurplaten en voetbalgoals. Verbaas je verder over de krachtmetingen van de sterkste mannen van Nederland en België tijdens het NK Highland Games en oefen je klim- en klautertechnieken op de Obstacle Box.

Meer informatie: www.obstacleworld.nl

|Doorsturen