Nieuws

Hilvarenbeek Museumdorp eert Andreas Schotel

Door Peter van Oirschot

HILVARENBEEK - Op zondag 9 april om 12.30 uur verricht burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek in het Andreas Schotel Museum in Esbeek de officiële opening van de Beekse Museumdag aan het begin van het museumjaar 2017.

De Beekse museumdag is een jaarlijks initiatief van de zeven Beekse musea, verenigd in de Stichting Hilvarenbeek Museumdorp.

Iedereen is van harte welkom. Bij de opening in het Andreas Schotel museum zijn voor iedereen vouchers beschikbaar, die voor deze zondag tussen 13.00 en 17.00 uur gratis toegang geven voor een bezoek aan de deelnemende Beekse musea.

Meer dan 60 jaar verbleef Andreas Schotel in de zomermaanden in Esbeek. De werkende mens in de stad en in de Brabantse land- en bosbouw was voor hem een voortdurende bron van inspiratie. Zo heeft hij in de vorige eeuw de geschiedenis van het Brabantse platteland in zijn werk vastgelegd. In mei 2009 is het Andreas Schotel museum geopend. Het is gevestigd in het pand van het coöperatieve Café Schuttershof aan de Dorpsstraat in Esbeek. Als verlengstuk van het museum is een wandel- en kunstroute ingericht met sculpturen, etsen, aquarellen en het zomerhuisje van Schotel. Het omvangrijke oeuvre van Schotel is in zijn geheel in bezit van het Esbeekse museum, zowel zijn Brabantse als zijn Rotterdamse werk. Zijn 'schoongedrukte' ets neemt binnen de etskunst een geheel eigen plaats in.

|Doorsturen