Nieuws

Historisch Tilburg op elektrakasten

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Om besmeurde en beplakte elektrakasten in de stad aan te pakken, vraagt de gemeente Tilburgers om mee te denken over historische afbeeldingen voor op deze kasten.

De gemeente wil dit najaar samen met het Ondernemersfonds Binnenstad en Marketing Tilburg ongeveer veertig elektrakasten in de binnenstad aanpakken. Op de kasten worden historische afbeeldingen aangebracht van bijzondere plekken in de binnenstad of memorabele gebeurtenissen in de stad. Zo worden deze lelijke plekken getransformeerd tot verrassende objecten in het straatbeeld.

Suggesties of de afbeeldingen zelf kunnen via e-mail worden gestuurd naar info@ondernemersfonds.nu. Het beeld moet historische of nostalgische waarde hebben en informatie vertellen over de binnenstad algemeen of specifieke straten in het bijzonder. Er worden kasten geplaatst in de Noordstraat, Stationstraat, Willem II-straat, Tuinstraat, Nieuwlandstraat, Heuvelstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, Piusplein, Paleisring en Koningsplein.

Eind augustus worden de beelden gekozen. Het aankleden van de elektrakasten begint in het najaar en moet halverwege november zijn afgerond. Dan wordt ook de feestverlichting in de binnenstad aangebracht.

|Doorsturen