Nieuws

Hopperpoint opent in Tilburgse Piushaven


TILBURG - Vrijdagochtend 9 juni om 08.00 uur opent wethouder Berend de Vries in de Tilburgse Piushaven een nieuw Hopperpoint.

Een Hopper is een deelfiets, die op tijdelijke basis gebruikt kan worden. Een fiets waarmee je je snel verplaatst binnen Tilburg. Citymarketing Tilburg en het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg zijn initiatiefnemers en willen met dit deelfietssysteem de sfeergebieden in de stad verbinden. Bovendien zorgen de fietsen ervoor dat je binnen 013 minuten fietsen elk sfeergebied in Tilburg kunt bereiken. Na de opening van het Hopperpoint in de Piushaven volgt binnenkort een derde punt in de Linten (Besterd).

Op 6 april 2016 opende bij Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan 181 een eerste Hopperpoint in Tilburg. Het tweede Hopperpoint dat vrijdagochtend wordt geopend, focust op het verbinden van de sfeergebieden van Tilburg (Piushaven, winkelhart, cultuurkwartier, dwaalgebied, horecagebied, Spoorzone, Veemarktkwartier, museumkwartier en de linten Korvel/Besterd). Zo krijgen de fietsen ook kleuraccenten die passen bij het sfeergebied en is iedere fiets voorzien van een stadsplattegrond.

Omdat de Hopper door gebruikers wordt opgehaald en weggebracht bij een Hopperpoint naar keuze, is het een ander systeem dan bijvoorbeeld OV-fiets. Hoppers geven de mogelijk om de fiets zonder extra kosten op meerdere locaties terug te brengen. Via de Hopperpoint-app is het mogelijk om de fiets van het slot te halen, de gebruiksduur te bekijken, en realtime te bekijken hoeveel Hoppers er beschikbaar zijn. De app wordt binnenkort uitgebreid met functies zoals reserveren en betalen. Gebruikers betalen €3 tot €9 per keer, afhankelijk van de duur van het gebruik met een maximum van €9 voor het lenen van een Hopper voor de hele dag. Ook kunnen er zakelijke abonnementen worden afgesloten.

Hopperpoint staat voor duurzame mobiliteit en is erop gericht om het fietsgebruik bij korte vervoersmomenten te verhogen en het aantal autobewegingen in de stad te verminderen.

Via website www.hopperpoint.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en zich inschrijven voor deelname aan Hopper.

|Doorsturen