Nieuws

Hugo Reumkens voorzitter stichtingsbestuur Tilburg University


TILBURG - Advocaat mr. Hugo Reumkens (Tilburg, 1969) is per 1 januari 2018 benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur van Tilburg University. Reumkens is als partner verbonden aan het gerenommeerde Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne, dat toonaangevende Nederlandse en internationale ondernemingen, financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen adviseert. Daarnaast vervult het kantoor de rol van Rijksadvocaat.

Reumkens' specialisme is vennootschapsrecht, met name corporate governance, dat hij ook doceert aan Nyenrode, Tias en andere universiteiten. Hij was twee termijnen bestuursvoorzitter van Van Doorne, heeft veel bestuurservaring opgedaan, was werkzaam op het gebied van zelfevaluaties van raden van commissarissen en als adviseur van de commissie Tabaksblat.

Scheidend voorzitter Jan Hommen: "Het Stichtingsbestuur is enthousiast over de benoeming van Hugo Reumkens, die over een groot netwerk in Brabant en in de Randstad beschikt. Hij combineert ruime management- en bestuurservaring met kennis en ervaring over strategie, financiën, ICT en medezeggenschap; alle bijzonder relevante aandachtsgebieden in de universitaire wereld. Hugo Reumkens past wat betreft kennis, ervaring en

persoonlijkheid uitstekend bij deze universiteit. Ik draag met een gerust hart het stokje over."

Naast de nieuwe voorzitter bestaat het Stichtingsbestuur van Tilburg University uit drs. Jos van Lange, Willebrord van Beek, prof.dr.ir. Wil van der Aalst en prof.dr. Elies van Sliedregt.

Hugo Reumkens: "Als alumnus van de universiteit zie ik het als een voorrecht om het voorzitterschap van de Stichting op me te mogen nemen. Tilburg University groeit en timmert aan de weg, zowel in onderwijs als wetenschap. Dat blijkt ook uit het nieuwe Strategisch Plan 2018-2021. Als toezichthouder verheug ik me erop om de implementatie van dit plan van dichtbij te ervaren en te zien hoe de universiteit zich verder ontwikkelt."

|Doorsturen

Tilburg in Beeld