Nieuws

Imme van Beurden van Theresialyceum geselecteerd voor United World Colleges

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Imme van Beurden, 5vwo-leerling van het Theresialyceum, is geselecteerd om de komende twee jaar haar vwo te vervolgen op het United World College in Triëst, Italië, een van de zeventien UWC-scholen wereldwijd. Imme zal vanaf het nieuwe schooljaar samenwonen, samenwerken en samen leren met leerlingen en docenten met circa 100 verschillende nationaliteiten. Ze volgt daar het door universiteiten wereldwijd geaccepteerde Internationaal Baccalaureaat en gaat hierbij veel tijd besteden aan maatschappelijke dienstverlening.

Op jonge leeftijd het huis uit, wonen en leren in een vreemde omgeving, omringd door 100 nationaliteiten, alle lessen en examens in het Engels en heel veel maatschappelijke projecten: gemakkelijk wordt het niet, maar wel heel leerzaam en uitdagend. Imme gaat ongetwijfeld een mooi avontuur tegemoet. Het Theresialyceum is er trots op dat Imme zich hiervoor heeft weten te selecteren en is blij dat de school, door de onderwijsbasis die ze haar leerlingen meegeeft, daar een rol in heeft kunnen spelen.

United World College Al meer dan 50 jaar draagt UWC middels uitstekend onderwijs bij aan intercultureel begrip, verdraagzaamheid, duurzaamheid en samenwerking en daarmee aan een betere wereld. Zij doen dat onder de noemer Educating for peace and impact, iets wat in de turbulente wereld van vandaag steeds belangrijker wordt. Leerlingen worden geselecteerd op hun ambitie, talent en potentie om zich te ontwikkelen zich tot toekomstige leiders: sociaal, initiatiefrijk, creatief en gedreven.
Meer informatie over UWC is te vinden op www.uwc.nl.

|Doorsturen