Nieuws

Inschrijving Brabantse Erfgoedprijs

Door Petra Jansen

TILBURG - Er kan weer ingeschreven worden voor de Brabantse Erfgoedprijs.

De Brabantse Erfgoedprijs is een tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor creatieve projecten waarin het verleden een rol speelt. Winnaars krijgen een geldprijs van € 10.000,- en een begeleidingstraject van een jaar om het winnende project een extra impuls te geven. Projecten kunnen ingediend worden tot en met 30 juni 2019 via BrabantseErfgoedprijs.nl.

De Brabantse Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Achtergrond

Bij erfgoed denkt men vaak aan gebouwen en objecten, maar erfgoed gaat juist over mensen. Over hun verhalen, hun tradities en acties van toen, nu en straks. In Brabant zijn veel mensen - van jong tot oud, en van amateur tot professional - bezig met dit onderwerp. Erfgoed Brabant, het kennis- en expertisecentrum voor erfgoed in Brabant, wil die mensen en hun projecten een podium bieden middels het uitreiken van de Brabantse Erfgoedprijs.

Aanmelden

Projecten kunnen worden ingediend via het aanmeldformulier op BrabantseErfgoedprijs.nl. Op deze website staat ook meer informatie over het indieningsproces, de jury en de criteria. De Brabantse Erfgoedprijs wordt 7 november 2019 uitgereikt tijdens een feestelijke Award Ceremony in ‘s-Hertogenbosch.

|Doorsturen