Nieuws

Jarig Kermis FM pakt groots uit in Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kermis FM maakt van 20 tot en met 29 juli voor de tiende keer live radio, tv en webinhoud vanaf de Tilburgse Kermis. En dat wordt gevierd!

KermisFM

¿Het belangrijkste is natuurlijk de kermis. Maar we willen deze jubileumeditie extra speciaal maken¿, zegt Arno Leblanc, oprichter en hoofdredacteur van Kermis FM. Zo is nu al de podcast `10 jaar in Tilburg¿ te beluisteren via KermisFM.nl/10jaar. In 10 afleveringen wordt elk Kermis FM-jaar besproken.

Het vrolijke geluid van Kermis FM begon in 2009 en is dit jaar opnieuw te horen op 105.9 FM en in de digitale ether (DAB+). In de bomvolle programmering zijn o.a. Lars Boele (100%NL), Rob Janssen (3FM) en Amber Brantsen (NOS) te horen. Ook Domien Verschuuren komt weer naar de stad waar hij is opgegroeid. De dj van NPO 3FM en binnenkort Qmusic, is al vanaf het begin jaarlijks te horen en komt dit jaar samen met zijn collega¿s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Ook is er veel nieuw talent en op woensdagmiddag komt Efteling Kids Radio langs.

`Doorgedraaid¿

Nieuw dit jaar is de gloednieuwe teevee-talkshow `Doorgedraaid¿. Dagelijks om 19.00 uur vanuit lunchroom Smeer `m in de Spoorzone, gepresenteerd door talenten Bas Menting en Nelleke Arnout. Huisband Klep Your Hands maakt live muziek en publiek is welkom. Doorgedraaid is het afstudeerproject van Roxanne Hazenberg (23), die journalistiek studeert in Tilburg. ¿We gaan dit jaar programma¿s maken op hoog niveau. Daar leent een talkshow op locatie zich natuurlijk zeker voor.¿

Facebook

In `Snacks in the City¿ volgen we de kermisexploitant Marco van Raaij die met twee snackwagens op de kermis staat. Het programma is dagelijks om 13.00 uur te zien.

Dit jaar wordt voor het eerst een programma live op Facebook gemaakt. In Kermis Vandaag krijgt de kijker dagelijks om 21.00 uur een samenvatting van de dag.

De uitzendingen van Kermis FM zijn live online te volgen via KermisFM.nl/live, de App (Android / iPhone), 105.9 FM in de regio Tilburg, Omroep Tilburg TV, Tele2, de mediabox van KPN en op Roze Maandag via NPO 3 Extra.

|Doorsturen