Nieuws

Jeugdcircus Il Grigio presenteert 'Shine'


HAAREN - Dit jaar heet spreekstalmeester Bas het hooggeëerd publiek welkom bij Jeugdcircus Il Grigio, tijdens de nieuwe show 'Shine'.

Hij presenteert de show en de talenten, waarbij iedere artiest op zijn of haar eigen manier kan shinen in de piste, want ieder kind heeft een talent. Ga jij ook mee op jacht naar talent? De goochelaars verassen met een verbazingwekkende truc, snap jij het? De slangenmensen tillen het woord lenig naar een hoger niveau en de eenwielers hebben weer spectaculaire stunts in petto. En nieuw dit jaar: de Gummians. Op een creatieve en speelse manier laten deze jonge acrobaten hun talent zien. Dit is een greep uit de 17 acts die 65 kinderen en jongeren presenteren in een wervelende en eigentijdse show.

Nieuwe ideeën

Vanaf oktober oefenen de artiesten gedreven aan één of meer acts, waarin zij zich vaak al 5, 10 of nóg meer jaren bekwamen. Juist die ervaring zorgt ieder jaar weer voor nieuwe ideeën. Ook de klassieke circusnummers zoals trapeze, acrobaten, jongleren en natuurlijk de Rigoletto's, de onvolprezen clowns van Il Grigio, komen weer voorbij. Dit alles wordt voorzien van professioneel licht en geluid. De kleding is indrukwekkend en helemaal afgestemd op 'Shine'. Jong en oud zal weer met een grote glimlach en een open mond van verbazing op het puntje van hun stoel zitten. Magie, acrobatiek, durf en souplesse: Il Grigio heeft het allemaal.

58 jaar

In 1961 werd Il Grigio opgericht door de toenmalige dorpspastoor. Lang had hij gezocht naar een originele vrijetijdsbesteding voor de Haarense jeugd. De oproep 'wie wil er clown worden?' bleek een succes. Maar, met artiesten alleen is er nog geen circus. Dus schoten ouders te hulp. Ontwerpen van kostuums, timmeren, lassen, schilderen, er was voor iedereen genoeg te doen. De rest is geschiedenis: één waar Il Grigio trots op is! Het is dan ook niet voor niets dat de show jaarlijks door ruim 10.000 mensen wordt bezocht!

Eigen toiletten

In Nederland is de formule van Il Grigio uniek: er wordt geen subsidie aangevraagd en voor de artiesten zijn er geen kosten aan verbonden. Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van veel enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag.

Daarnaast heeft Il Grigio sinds vorig jaar eigen toiletten. De capaciteit is meer dan verdubbeld ten opzichte van de oude gehuurde toiletten. Dit betekent kortere wachttijden in de pauze.

Reserveren

Il Grigio presenteert Shine dagelijks om 14.00 uur in de periode van 13 tot en met 28 juli. De show is te bewonderen in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5a in Haaren. Er zijn vier extra voorstellingen. Op dinsdag 16 en dinsdag 23 juli zijn er extra ochtendvoorstellingen om 10.00 uur. Op donderdag 18 en donderdag 25 juli zijn er extra avondvoorstellingen om 19.00 uur. De show duurt inclusief pauze ruim 2,5 uur. Het circus wordt bij warm weer heerlijk koel gehouden. De toegangsprijzen variëren van 6 tot 10 euro. Parkeren is gratis.

Reserveren is gewenst. Nieuw dit jaar is online reserveren. Dit kan nu al via www.ilgrigio.nl en is snel, gemakkelijk en veilig. Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf woensdag 10 juli via nummer 0411-621215.

Meer informatie op www.ilgrigio.nl. Of volg Il Grigio via Facebook: Il Grigio - jeugdcircus.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld