Nieuws

Jong talent in Cultureel Café


TILBURG - Jonge Tilburgse animatiefilmers, de juniorstadsdichter, een jonge Roemeense pianiste en een columniste van 21 jaar. Volop jong talent tijdens Cultureel Café Tilburg op zondag 29 oktober van 12.00 tot 14.00 uur in Cinecitta aan de Willem II straat. De toegang is gratis.

De redactie heeft weer een zeer afwisselend programma samengesteld. Componist Jo Sporck viert dit seizoen zijn 65ste verjaardag. Alle reden voor een gesprek met deze Tilburgse parel van de klassieke muziek. De jonge Roemeense pianiste Christina Buga voert de compositie Ketting van Sporck uit.

De in Tilburg geproduceerde animatiefilm Bullet Time is dit jaar de Nederlandse Oscar-inzending. De jonge filmmaker Frodo Kuipers en producer Merlijn Passier vertellen er alles over.

Ex-stadsdichter Jasper Mikkers praat met de nieuwe stadsdichter Onias Landveld en de nieuwe juniorstadsdichter Rozelijn van Gurp. Beide dichters dragen ook een eigen werk voor.

Tine van de Weyer komt vertellen over het project The Future is Female, dat op 30 november plaatsvindt in museum De Pont in het kader van 100 jaar De Stijl. Het wordt een diner cultureel voor 150 personen met vijf vrouwen des Vaderlands onder supervisie van Hanneke Groenteman rond het thema 'vernieuwing'.

Nog een primeur: de maandelijkse column dit keer door de 21-jarige Joséphine Tiquet, studente journalistiek en actief binnen de SP Tilburg. Wat vindt zij van de vernieuwingen in Tilburg?

|Doorsturen

Tilburg in Beeld