Kermis

Kermis in de Klas maakt van Tilburgse Kermis ook op school een feest

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Speciaal voor alle kinderen in het basisonderwijs en hun meesters, juffen en pedagogisch medewerkers is er een spiksplinternieuw platform: www.kermisindeklas.nl

Hier vind je straks alles om voorafgaand aan de Tilburgse Kermis voor de hele school een fantastische projectweek te organiseren of om bijvoorbeeld een leuke en leerzame themamiddag in de klas te houden.

Op 21 juli begint de Tilburgse Kermis. Tien dagen lang staat de stad in het teken van het mooiste evenement van het jaar. Wat er nog ontbrak is een online educatief platform om ook op alle basisscholen vooruit te kunnen blikken naar de Tilburgse Kermis en alle voorpret een educatieve boost te geven. Daar gaat www.kermisindeklas.nl nu voor zorgen!

Deze zomer wordt gestart met de opbouw van het educatieve platform zodat het in 2018 vol staat met tools en content voor inspirerende lessen en leuke onderzoeken. Als voorproefje voor volgend jaar staat er nu al flink wat bruikbare info op met foto's en filmpjes vol fascinerende kermisklets over de Tilburgse Kermis. Op www.kermisindeklas.nl vind je straks alles over G-kracht, het leven van kermisexploitanten en kermiskinderen, over het pachten, duurzaamheid, techniek en nog zoveel meer. Het platform wordt gevuld met filmpjes, verhalen, spreekbeurten, opdrachten, kleurplaten, verhalen, workshops en tentoonstellingen. Doordat er steeds nieuwe content bij komt blijft het up-to-date.

www.kermisindeklas.nl is ook te herkennen aan Jet Suikerspin. Zij weet alles over zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de kermis en vertelt er graag over. Je komt haar tegen op het platform en misschien wel een keer bij jou in de klas!

De komst van www.kermisindeklas.nl wordt natuurlijk gevierd. Tilburg wordt vast versierd met een prachtige kleurplaat. Pak je stiften, glitters, potloden, verf en krijtjes er maar gauw bij. Kleur hem zo mooi als je kunt. Klaar? Hang dan jouw kleurplaat thuis voor het raam. Zo kan iedereen hem goed zien! Een jury gaat door heel Tilburg fietsen om alle platen te bewonderen. Misschien vindt de jury jouw plaat wel een van de mooisten. Er zijn maar liefst negen prijzen te winnen! Winnen, winnen, winnen! Een Tablet, een Nintendo DS, Space Scooter, Skelter Easy Roller, een Hoverboard, Eftelingkaartjes, een step en een kindercamera van VTech.

Vergeet je kleurplaat niet voor het raam te hangen en win!

De kleurplaat wordt deze week als bijlage van de Tilburgse Koerier verspreid. Je kunt de kleurplaat ook downloaden via website www.kermisindeklas.nl

|Doorsturen