Nieuws

Kerstkind klopt op de staldeur...

Door Peter van Oirschot

ALPHEN - Over enkele dagen gaat de kerstgroepententoonstelling 'Geen stal zonder herders' weer van start in het Oudheidkundig Streekmuseum van Alphen.

Jos Damen, lid van heemkundekring 'Carel de Roy', presenteert traditionele stallen, met name stallen uit de jaren '50 en '60, bestaande uit berkenstammetjes met een strooien dak erboven en gipsen beeldjes erin. Elly Verheijen uit Ulvenhout exposeert haar mini-kerstgroepjes ter grootte van een paar cm tot zo'n 15 cm. Ze staan veilig opgeborgen in twee vitrines. In de voorzaal exposeert Toon Timmermans, voorzitter en conservator van het museum, zijn papieren kerstgroepen. Voor de kinderen liggen kerst-kleurplaten, uitknip-stalletjes, enz. klaar.

De expositie loopt van zondag 3 december tot en met zondag 7 januari. Het Oudheidkundig Streekmuseum is te bezoeken elke zondag- en donderdagmiddag en op 1e en 2e Kerstdag, telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Daarnaast op afspraak voor groepen. Bel hiervoor nummer 06-53755033. Adres: Baarleseweg 1 in Alphen. De entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.streekmuseumalphen.nl

|Doorsturen