Lezersacties

Kim’s Klassiek Café met Trio Santres

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Kim’s kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 20 januari is het de beurt aan Trio Santres.

Trio Santres bestaat uit Anna Michels (piano), Aya Kitaoka (viool) en Sofia Llucia Roy (cello). Het trio heeft een unieke klankkleur, dankzij de Japanse, Spaanse en Schotse achtergronden van de leden van dit ensemble en hun liefde voor klassieke muziek. Trio Santres concentreert zich op het vinden en uitvoeren van verborgen schatten in het brede klassieke repertoire en brengt daarmee ook de muziek van minder bekende componisten ten gehore. Hun huidige concertprogramma ‘Energy’ bestaat uitsluitend uit stukken die de componisten op jeugdige leeftijd gecomponeerd hebben. Trio Santres werd in hun interpretatie sterk beïnvloed door de sprankeling in al deze stukken.

Momenteel wordt Trio Santres begeleid door de gerenommeerde altviolist en dirigent Henk Guittart, voormalige altviolist van het Schönberg kwartet. Het trio geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland en won eind 2018 de tweede prijs bij de ‘VII Anton Garcia Avril International chamber music competition’ in Spanje.

Het programma ziet er als volgt uit: Beethoven: Piano Trio Op. 1 No.3 in C minor, Allegro con brio, Andante cantabile con Variazioni, Minuetto-Quasi allegro, Finale-Prestissimo. Na de pauze: Shostakovich: Piano Trio No.1 Op.8, Frank Bridge: Phantasie voor pianotrio H.79.

Inloop: 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) en 7,50 euro (alleen concert). Reserveren voor concert en lunch uiterlijk 18 januari via welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

 

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

 

Wat is de naam van het huidige concertprogramma van Trio Santres?

 

Stuur uw oplossing voor maandag 14 januari samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 17 februari.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld