Nieuws

Kinderen begeleiden in de natuur


TILBURG - Natuur en kinderen, een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur.

Het Bewaarde Land laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur in al haar facetten ontdekken en ervaren. Het Bewaarde Land is een project van het IVN. IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou. Op dinsdag 20 februari is er van 20.00-21.30 uur een informatieavond voor potentiële vrijwilligers in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434C in Tilburg. Tijdens deze informatieavond staat het programma centraal en de mogelijkheid om als vrijwilliger voor dit natuurbelevingsproject te werken.

Wachters

In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en zingen. Men richt zich daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Meer informatie: www.hetbewaardeland.nl Aanmelden kan via e-mail info@hetbewaardeland.nl of tel. 06-48622415 (Marion de Cocq).

|Doorsturen