Nieuws

Kiwanis lunchestafette voor Stichting Haarwensen

Door Peter van Oirschot

GOIRLE - Stichting Haarwens is dit jaar het goede doel waar de Kiwanis Mark en Leij zich met de estafettelunch voor inzet. Kiwani Etienne Timmermans spreekt over een derde meer capaciteit door de uitbreiding met Restaurant Flanders. Op 27 augustus begint de estafette om 12.00 uur met een ontvangst bij Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Daarna bezoeken de deelnemers de deelnemende restaurants in Goirle: De Eetkamer, Blauw, Flanders en Mozes.

Timmermans geeft aan dat de middag wordt afgesloten bij CC Jan van Besouw. Daar wordt de opbrengst bekend gemaakt onder het genot van muziek en een borrel. Het is de tweede keer dat het lunchevenement door Kiwanis Mark en Leij wordt gehouden. "De lat ligt hoog", kijkt Timmermans vooruit. "Vorig jaar hebben we 23.000 euro samengebracht. Ja, en dan weet je, wat het jaar daarop van je wordt verwacht."

Hij noemt de lunchestafette een ideale gelegenheid om relaties uit te nodigen voor een culinair evenement en gezamenlijk in te zetten voor kinderen tot en met 18 jaar, die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden. "Zij hebben er alles voor over om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Er zijn meiden, die hun betrokkenheid tonen en hun haar speciaal voor zo'n haarwerk laten groeien." Inmiddels heeft de stichting al meer dan duizend haarwensen in vervulling laten gaan.

De leden van Kiwanis Mark en Leij zetten zich structureel in voor het behoeftige kind. De opbrengst van de lunchestafette gaat volledig naar de Stichting Haarwensen (www.haarwensen.nl). Er zijn nog kaarten te koop voor het culinaire evenement. Ze kosten 95 euro. Meer informatie: tel. 013-5302378.

|Doorsturen