Nieuws

Kiwanis Rally voor het goede doel


TILBURG - Op zaterdag 26 mei wordt de 9de editie van de Kiwanis Rally Tilburg verreden.

Foto: Michar Peppenster

De organisatie, in de vertrouwde handen van Kiwanis club Tilburg, gaat er alles aan doen om weer een fantastische route uit te zetten. Een dag waarop iedereen in goed gezelschap kan genieten van de prachtige omgeving en de nodige verrassingen onderweg. Maar het voornaamste doel blijft toch om de opbrengst van 2017 (15.000 euro) te evenaren of te overtreffen. De gehele opbrengst kwam in 2017 ten goede aan de het educatieve programma van Philharmonie Zuid-Nederland en Stichting inloophuis Midden Brabant.

Goede doelen

Ook dit jaar is er voor twee goede doelen gekozen. De bijdrage die de Vrienden van het Philharmonie Zuid-Nederland hebben geleverd aan 'het fysiek beleven van klassieke muziek voor honderden Tilburgse kinderen' heeft de organisatie doen besluiten om dit project ook dit jaar weer te ondersteunen. De vrienden van het orkest en de muzikanten zetten zich belangeloos in voor kinderen uit regio Tilburg die van huis uit niet kans krijgen om in contact te komen met klassieke muziek. Simpelweg omdat er geen geld voor is of gebrek van aandacht thuis. Hiervoor worden activiteiten ingezet, bijvoorbeeld op scholen en in concertzalen.

Het tweede goede doel is Quiet community Tilburg. Quiet wil armoede in onze regio onder de aandacht brengen én verzachten. Niet door erover te hebben maar te doen. Samen met Quiet selecteren de Kiwanis activiteiten, waarmee ze kinderen in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar gaan bereiken.

Inschrijving gestart

De Kiwanis Rally 2018 gaat volgens traditie van start vanaf het Koning Willem II stadion en finisht bij Auberge du Bonheur, waar de deelnemers een culinaire afsluiting van deze mooie dag wacht. Ook dit jaar zijn er drie categorieën deelnemers: 'klassieke' auto's, cabrio's en exclusieve auto's.

De inschrijving voor deze 9de Kiwanis Rally Tilburg is inmiddels gestart. Momenteel hebben zich al een kleine 40 equipes aangemeld. Vanwege de limiet van 100 deelnemende equipes is snel inschrijven verstandig. Dit kan via website www.kiwanisrallytilburg.nl of via een mailtje naar info@kiwanisrallytilburg.nl.

Bent u niet in de gelegenheid om mee te rijden, maar wilt u het goede doel wel steunen, dan kan dat door het doneren van één of meerdere 'musicboxen'. Voor € 35,00 per box doet u veel kinderen een heel groot plezier. U kunt hier alles over vinden op de genoemde website en Facebook. Daar vindt u ook een sfeerreportages van afgelopen jaren.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld