Carnaval

Komend weekend Waogeslouwe en Leuterconcours

Door Peter van Oirschot

Joep de Beer

TILBURG - Altijd eens willen weten hoe die prachtige carnavalswagens van d'n Opstoet worden gebouwd? Grijp je kans en ga gezellig op zondag 14 januari een kijkje nemen in dé bouwhal van Kruikenstad aan de Ledeboerstraat 5. Van 12.00-18.30 uur staan alle bouwers klaar om vol trots te laten zien, waar ze avond aan avond aan gewerkt hebben. En trots mogen ze zeker zijn, de wagens zien er weer fantastisch uit. De toegang is gratis.

Naast rondleidingen door de bouwers, blaast een aantal kapellen een sfeervol deuntje. De kleine Kruiken kunnen zich vermaken met knutselen in het Tjeukehok of tijdens het schminken. Breng gezelligheid en enthousiasme mee, dan zorgt de organisatie voor de bar en eetkraampjes.

Leuterconcours

Een dag voor het Waogeslouwe, op zaterdag 13 januari, wordt bepaald wie zich opperleuterèr van Kruikenstad 2018 mag noemen. De beste acht tonpraters van het Vurleuteren strijden in de concertzaal van Theaters Tilburg om deze fel begeerde titel. Het Leuterconcours vangt aan om 20.11 uur. Kaarten kosten 12 euro en zijn te koop via http://kaarten.kruikenstad.nl/evenementen/10301/Leuterconcours

|Doorsturen