Nieuws

Kunstenaars kapen de stad

Door Petra Jansen

TILBURG - De Britse kauwgomkunstenaar Ben Wilson is één van de ruim 25 kunstenaars die op 10, 11 & 12 augustus de Tilburgse binnenstad kapen.

Onder de naam Kaapstad worden vastgeroeste ideeën bevochten met creativiteit en verwondering. Kaapstad presenteert grote sculpturen, interactieve installaties en interventies van meer dan 25 nationale en internationale kunstenaars. Het evenement duurt drie dagen en is gratis toegankelijk.

Bikinibar

De eerste editie van Kaapstad presenteert bestaand en nieuw werk van bekende en minder bekende kunstenaars uit binnen en buitenland. Van Atelier van Lieshout zijn op de Heuvel en het Piusplein twee enorme sculpturen te zien; Bikinibar, het enige vrouwelijke lichaam dat je mag betreden zonder toestemming én Het Orakel, een mechanisch systeem dat reflecteert op de bestaande machtsverhoudingen tussen en in de maatschappij. Tilburg Cowboys presenteren op het Pieter Vreedeplein het eerste 'Museum van de Anonieme Sculptuur'; een expositie van grote frietzakken en ijsjes die voor de snackbar op de stoep staan. Iedereen kent ze, maar niemand kent de maker.

Verkeersborden

De Italiaanse Studio CLET beplakt verkeersborden in het centrum van Tilburg, dit brengt een spanning tussen geaccepteerd en illegaal. Op 9, 10 & 11 augustus is Studio CLET in Tilburg aanwezig om 70 tot 100 verkeersborden tijdelijk aan te passen met stickers. Hoog op het verlanglijstje voor Kaapstad stond Ben Wilson, The Chewing Gum Man. Hij maakt mini-schilderijen van kauwgom die hij vindt op straat. In de Juliana van Stolbergstraat heeft hij een kauwgom-stippelroute geschilderd.

Meer informatie

Kunstenaar Sander van Bussel van Tilburg Cowboys en Human Rights Tattoo heeft de artistieke leiding over het evenement. Kaapstad is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 22.00. uur. Meer informatie op www.kaapstadtilburg.nl.

 

|Doorsturen