Kermis

Laatste exemplaar boeken over Tilburgse Kermis


TILBURG - De Tilburgse redacteur-auteur Lauran Wijffels schreef -of was vanaf 1986 betrokken bij -zes fraaie (foto)boeken over de Tilburgse Kermis. Hij beschikt per titel nog over enkele exemplaren, die hij wil verkopen aan echte fans van de Tilburgse kermis. De boeken zijn: ‘Veel vermaak en weinig wol; de geschiedenis van de Tilburgse kermis’ (1986), ‘Hoog-gaat-ie; fotoboek over de Tilburgse kermis’ (1993), ‘Draaiboek van een kermisgek; de Tilburgse kermis in de jaren zestig’ (2002), ‘De kermis achterna; terugblik op een kwarteeuw attractieredactie’ (2004), samen met persfotograaf Jeroen van Eijndhoven ‘Tilburgse Kermis 1950-2000; een halve eeuw vermaak in beeld’ (2007), en uit 2014 de bundel ‘Ker-miss’ en 50 andere kermiscolumns van Lauran Wijffels’.

 

‘Er zijn met ‘Draaiboek van een kermisgek’ veel herinneringen op te halen, te veel om op te noemen. ‘Draaiboek’ is een echte aanrader. Er staan vele fraaie en nooit eerder gepubliceerde foto’s in. Lauran Wijffels heeft er goed aan gedaan zijn herinneringen aan het papier toe te vertrouwen en die met de lezer te delen,’ aldus Ronald Peeters van het Regionaal Historisch Centrum Tilburg in 2002.

 

Uit handen van secretaris Janny de Vries van de Europese koepelorganisatie van kermisexploitanten Europäischen Schausteller-Union (ESU) kreeg Wijffels in 2014 in De Voorste Vennen in Drunen de ESU-erespeld opgespeld. Een week later ontving hij in het paleis-raadhuis in Tilburg uit handen van locoburgemeester en kermiswethouder Erik de Ridder de Zilveren Kermispenning van de gemeente wegens zijn verdiensten voor de Tilburgse Kermis.

 

Boeken bestellen kan door een mailtje te sturen naar lauranwijffels@hotmail.com Dit onder vermelding van uw naam en adres i.v.m. toezending. Op is op... Zie ook http://www.hullygully.nl/boek.html

|Doorsturen