Nieuws

Landelijke Drone Cup Finals in Koepelhal

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kom op vrijdag 13 april kijken naar de spannende eindfinale van de landelijke dronerace wedstrijd voor middelbare scholieren en -zelfs op deze onderwijsstakingsdag- de Tilburgse finale voor basisschoolleerlingen.

De allereerste Drone Cup Finals naderen hun ontknoping. Eenentwintig scholen doen mee. Ruim twaalfhonderd leerlingen zijn getraind in drones, techniek en creatief denken. Meer dan 40 obstakels zijn gebouwd en meer dan 40 drones zijn gemodificeerd. Zesenveertig raceteams deden mee met de regiofinales. Tien raceteams zijn door naar de landelijke finale op 13 april.

Niet alleen de allereerste landelijke drone race finale voor middelbare scholieren is vrijdag in de Koepelhal. Ook de Tilburgse basisscholen laten van zich horen. Tien juffen en meesters hebben een masterclass innovatievaardigheden gevolgd en kunnen nu zelf met drones vliegen. 265 Tilburgse leerlingen van groep 5 tot en met 8 zijn getraind in drones, techniek en creatief denken. Acht raceteams gaan hun school vertegenwoordigen tijdens het Tilburgs kampioenschap. Zij zijn afkomstig van de basisscholen De Wegwijzer, Koolhoven, De Vuurvogel en De Triangel.

In de Week van de Drones is de gezamenlijke ambitie om leerlingen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar te stimuleren op het gebied van innovatievaardigheden en techniek. Leren door te doen. De leerlingen werden uitgedaagd met ontwerpopdrachten die tot deze grote finales hebben geleid. Het achterliggende verhaal is dat drone races de kijksport van de toekomst zijn. Vanuit de drone scene in Nederland is er behoefte aan spectaculaire obstakels, om publiek en jonge drone racers aan te trekken. Dus de leerlingen zijn aan de slag gegaan om zelf obstakels te bedenken en realiseren door middel van design thinking.

Wil je de Drone Cup Finals live in actie zien en je laten inspireren door techniek? Kom dan op 13 april van 10.30-13.30 uur naar de landelijke finale in de Koepelhal in de Tilburgse Spoorzone. De entree is gratis.

|Doorsturen