Nieuws

Leger des Heils start tweedehands kledingwinkel in Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het Leger des Heils opent op dinsdag 11 juli de deuren van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Tilburg. Het is een frisse winkel met sociale prijzen. De winkel, de Reshare Store, staat midden in het centrum aan de Willem II-straat 51-53 en verkoopt kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs.

 

Directeur Simon Smedinga van Leger des Heils ReShare: "Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Het kopen van tweedehands is ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. In Brabant heeft het Leger des Heils minder locaties dan in veel andere provincies, maar met deze winkel is het Leger des Heils nu ook te vinden in Tilburg. De formule - waaronder locatiekeuze en inrichting - van onze Reshare Store is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding!"

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat grondstoffen hergebruikt worden. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Eind augustus volgt de officiële opening van de winkel.

|Doorsturen