Nieuws

Leijparkfestival op Koningsdag voor jong en oud

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zaterdag 27 april is het Leijpark de plek om heerlijk te vertoeven tijdens Koningsdag 2019.

foto: Oranje Comite Tilburg

Tussen 12.00 en 18.00 uur is er weer van alles te beleven voor jong en oud. Een bonte mix van muziek, dans, de kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen bieden volop vertier voor het hele gezin. De dag begint met een beloning voor vroege vlaggers. Leden van het Oranje Comité Tilburg brengen taarten rond naar diegenen waar de vlag al vroeg buiten wappert. Hang jij de vlag ook buiten op Koningsdag?

Optredens

's Middags kunt u afwisselend genieten van twee coverbands van formaat, The Explosion Rockets en Familie van Dijk. Zij staan garant voor spetterende optredens met veel nummers die u ongetwijfeld mee kunt zingen. Forza Danza verzorgt dit jaar de hele middag optredens en demonstraties van de meest uiteenlopende urban dansstijlen.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de hindernisbaan. Luuks Poppentheater, de goochelende clown Didoedel en schminkhoek zijn aanwezig. Er zijn diverse spelletjes en ook de scouting organiseert diverse activiteiten.

Uitproberen

Je kunt deze dag diverse sporten uitproberen of bij de deelnemende verenigingen hierover meer informatie krijgen. Ga kijken naar de demonstraties van uiteenlopende vechtsporten, bowls, schaken, onderwatersporten en bij de stoomtrein. Rode -of misschien liever Oranje- draad door het park zijn de kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. Net als de oldtimers die omstreeks 14.00 uur het park binnenrijden, na een tocht van 85 kilometer door het Brabantse land. Het Leijpark is het eindpunt van de 21e Oranje Rally.

 

Meer informatie: www.facebook.com/OranjeComiteTilburg

|Doorsturen